Червената книга влиза в нета

08.02.2012 09:22   1   10350  

Влезте във Вашия профил за да ползвате тази функция.
Ако нямате профил, направете си тук

Автор: Vsekiden.com

Червената книга влиза в нета

Червената книга на България влиза в нета. На адрес E-ecodb.bas.bg/rdb/bg вече ще са достъпни над 2000 страница с информация за изчезналите, изчезващите и застрашените от изчезване местообитания, гъби, растителни и животински видове в страната ни. Това съобщи пред БТА директорът на Института за биоразнообразие и екосистемни изследвания към БАН Вълко Бисерков.

Проектът се финансира от Министерство на околната среда и водите и ще бъде достъпен на английски и български език. В първия том потребителите ще могат да се запознаят с растенията и гъбите, във втория - с животните, а в третия - с природните местообитания. “На разположение са видеоклипове, фотогалерия, карти за разпространение на видовете и местообитанията. Видеоклипове има за около 10% от обектите в Червената книга, като най-атрактивни са тези за животните", поясни още Бисерков. Освен на хартия и в нета, от БАН предвиждат да издадат Червената книга и на диск и обещават тиражите й да бъдат предоставени на библиотеки, учебни заведения, учреждения и институции в страната и чужбина.

Първата "Червена книга на Република България" се появява на бял свят в два тома - "Растения" (1984 г.) и "Животни" (1985 г.).


Вашето име:
Коментар:
Изберете аватар:

Без аватар


Публикувай
КОМЕНТАРИ добави коментар
Вашето име:
Коментар:
Изберете аватар:

Без аватар


Публикувай

fdsd

asdasdasd

24.01.2013 16:55:20

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
реклама
реклама

Материалите във www.vsekiden.com са авторски. При цитиране на части от текстове и при използване на цели текстове позоваването е задължително.

Copyright © 2002 - 2013 Vsekiden.com Всички права запазени.