Отец зове: Пребийте гейовете с камъни

12.06.2012 16:04   0   11955  

Влезте във Вашия профил за да ползвате тази функция.
Ако нямате профил, направете си тук

Автор: Vsekiden.com

Отец зове: Пребийте гейовете с камъни

Сливенски свещеник се изказа неподготвен и показа, че не е чел Библията. Отец Евгений Янакиев призова цялото общество да се противопостави по всякакъв начин на гей парада, който се готви на 30 юни. “Затова призовавам днес всеки, който се счита християнин и българин. Замерването с камъни е удачен вариант “, заявява свещеникът, цитиран от столичен вестник.

Думите му не останали нечути и разгневили общо четири неправителствени организации, които вече са писали на дядо Максим, за да му се оплачат от поведението на сливенски свещеник. Организационен комитет на „София Прайд", Български хелзинкски комитет, Фондация Ресурсен център „Билитис" и Младежка ЛГБТ организация „Действие" са възмутени от призивите на отец Евгений Янакиев, който по време на служба в сливенски храм посъветвал миряните да убиват гейовете с камъни. А както сам Исус Христос казва на събралото се множество, което иска да линчува Мария Магдалена:” Който няма никакъв грях, нека пръв да хвърли камък по нея”.

Изказваме възмущение и тревога от призивите на ставрофорен свещеноиконом Евгений за насилие. Не приемаме, че подобна позиция може да е носител на демократични, морални или християнски ценности. Призивът за физическо насилие към други човешки същества може да бъде израз само на нетърпими човеконенавистни възгледи, пишат НПО-татат на дядо Максим. Те определят призивите му като неприемливи и настояват Светият синод да се разграничи публично с официално становище от всякакви призиви към насилие спрямо участниците в „София Прайд". “Настояваме още за поведението на ставрофорен свещеноиконом Евгений Янакиев да бъде сезирано църковно съдилище по компетентност”, пише още в писмото им.


Вашето име:
Коментар:
Изберете аватар:

Без аватар


Публикувай
КОМЕНТАРИ добави коментар
Вашето име:
Коментар:
Изберете аватар:

Без аватар


Публикувай
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
реклама
реклама

Материалите във www.vsekiden.com са авторски. При цитиране на части от текстове и при използване на цели текстове позоваването е задължително.

Copyright © 2002 - 2013 Vsekiden.com Всички права запазени.