Борисов дава част от БДЖ на "Сименс"

02.08.2012 15:37   0   4500  

Влезте във Вашия профил за да ползвате тази функция.
Ако нямате профил, направете си тук

Автор: Vsekiden.com

Борисов дава част от БДЖ на "Сименс"

Премиерът Бойко Борисов призна, че дългът на страната към „Сименс” виси като воденичен камък в отношенията ни с Германия. Затова той предложи да даде “Товарни превози” на фирмата и така да покрие дълга.

Застрахователната компания и банката, която обслужва този кредит, директно отиват и предявяват иск в министерството на икономиката в Германия, каза Борисов. Той се срещна с президента на Асоциацията на германските индустриално-търговски камари проф. д-р Ханс Хайнрих Дрифтман.

Борисов е помолил Дрифтман да разговаря с представители на „Сименс” за това дали те искат да вземат „Товарни превози”. Поставих въпроса да участват в приватизацията на „Товарни превози". Ще продължим в работни групи да обсъждаме тази тема, обясни Борисов. България дължи 150 милиона евро на „Сименс” за вагони. Сделката е сключена от предишното правителство.

„Тогава само са плащали само лихвите по този кредит от 150 милиона евро. Миналата година платихме 300 милиона за хеликоптери, тази година 300 милиона за влакове. Правим всичко възможно. От няколко месеца започнахме да плащаме по 1.5 милиона евро на месец”, обясни Борисов. По думите му тази сделка е една уникална по своята глупост.

Казах на Дрифтман, че ако не беше „Сименс” германска компания, щяхме да им върнем влаковете и да приключим, допълни премиерът.

Премиерът каза още, че е убеден, че в следващите една – две години някой голям германски завод за автомобили ще се изнесе в България, тъй като България е с най-ниските данъци в ЕС.

Нашето истинско желание е да се инвестира в заводи, фабрики, в които се разкриват стотици работни места, отбеляза Борисов.


Вашето име:
Коментар:
Изберете аватар:

Без аватар














Публикувай
КОМЕНТАРИ добави коментар
Вашето име:
Коментар:
Изберете аватар:

Без аватар














Публикувай
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
реклама
реклама

Материалите във www.vsekiden.com са авторски. При цитиране на части от текстове и при използване на цели текстове позоваването е задължително.

Copyright © 2002 - 2013 Vsekiden.com Всички права запазени.