Кирил Маричков плаче за Пеци Гюзелев

06.02.2013 16:04   13   41025  

Влезте във Вашия профил за да ползвате тази функция.
Ако нямате профил, направете си тук

Автор: Vsekiden.com

Музикантът се нуждае спешно от животоспасяваща операция

Кирил Маричков плаче за Пеци Гюзелев

Един от най-известните български рокаджии се разплака с глас. Железният Кирил Маричков, когото до този момент публиката бе свикнала да вижда като бунтар-мускетар на поход срещу комунизма и чалгата, рухна и се поддаде на емоциите. Сълзите бликнаха от очите му, докато гостуваше в ефира на Нова телевизия и се молеше за живота на един от най-добрите си приятели - колегата си Петър Гюзелев.

Легендарният музикант от „Щурците" отново се бори за живота си. Туморът в главата му е започнал да расте и заплашва здравето на Пеци. За това алармира плачещият Маричков вчера.
„Човек като го види, мисли, че състоянието му е добро, защото той има страхотен, невероятен дух. Той вярва в Господ, вярва, че има справедливост, че Бог няма да го изостави в този труден миг. Но всъщност положението не е никак добро. Пеци си отива, остават му броени дни", сподели Маричков с много мъка в сърцето и очите.

„Туморът в мозъка му се откри преди 2 години. Първоначално помислиха, че има инсулт - защото имаше припадък. После се оказа, че е тумор. Лечението и операцията, които се предвиждаха тогава, бяха изключително скъпи. Той отиде до Щатите, където са най-добрите специалисти. Те обаче казаха, че не можело да се оперира, защото туморът навлизал в центрове, които, ако се оперират, може да се стигне до много сериозни увреждания", разказа Кирил Маричков в ефира на Нова телевизия.

Маричков благодари от сърце на хората, които са помогнали тогава. „Мислехме да направим финален концерт, за да благодарим на тези добри хора. Но се налага нова операция. Хората трябва да си купуват живот срещу много пари. Много е голяма сумата, за да я спомена. Наистина не е удобно. Затова моля всеки, който може да помогне, да отдели от средствата си. Има надежда. Това казват лекарите, но новите методи на лечение са скъпи, страшно скъпи. И обикновено в България не се правят", сподели още покъртеният Маричков.

Най-хубавите неща на този свят са без пари - здравето, любовта, животът. Човек трябва да ги цени и да ги пази. По едно време се захванах с политика - смятах, че мога да помогна на хората да живеят в един по-добър свят. Но се оказа, че музиката - както при мен, така и при Пеци, е начинът да направим хората щастливи. Аз ви моля - нека подарим живот на този достоен човек", каза Кирил Маричков и избухна в плач.
Преди дни Пеци Гюзелев разкри, че лекарите му съобщили, че го очакват максимум 30 дни живот. Рокаджията заяви, че във всеки от отредените си на земята дни ще пише нови песни, за да остави своето наследство на публиката.

Тъй като много хора, желаещи да помогнат на обичания музикант, се обадиха в редакцията на "Всеки ден" да попитат дали има и смс, на който могат да пращат пари, поместваме банковата сметка на Петър Гюзелев. Засега няма разкрит телефонен номер, на който можем да изпращаме своите дарения под формата на текстови съобщения.

Ето и сметката, по която можете да правите дарения за лечението на Петър Гюзелев. Тя е:

BG72UNCR70001520853335
УниКредит Булбанк, на името на Петър Гюзелев

 

 

 

 


Вашето име:
Коментар:
Изберете аватар:

Без аватар


Публикувай
КОМЕНТАРИ добави коментар
Вашето име:
Коментар:
Изберете аватар:

Без аватар


Публикувай

Анонимен Фен

Стига бе вие май не само не разбирате от музика но дори когато човек е пред смъртта вие пак го обиждате

09.04.2014 10:54:28

Magda

Какво сте нападнали човека? Защо го обиждате? Вие не сте ли лайна ,негодници ,защото го обиждате анонимно? Тези ''сини''гойна не се ли вие щом се криете ? Егати смешниците сте! Погледнете ''Щурците'' какви красиви песни имате ! Вие по-хубави ли ще ги направите?Много сте ми смешни бе...срам и позор ,че има такива като вас в България!

17.03.2013 21:22:22

x

Маричков е негодник - не му вярвам за абсолютно нищо. Седесар за постове - уреди баща си за посланик, себе си за субсидии, сина си опита пак да го прати посланик по еднополова линия, но от Ватикана го надушиха и му шлевнаха един мълчалив отказ. Те патици не пасат!

10.02.2013 20:45:35

Маречков е седесарско дупе!

Само ##### за него. Зяеше "само СДС", разчекваше два пръста в ########## поздрав, а после се появи песента "Не така, не така" - критика към "мистър 10%" - Ал Бош. Види се, и неговата куха глава е разбрала до къде ни доведоха #################### Сега ще ми плаче артистично, за привличане на заниманието и повдигане рейтинга на западналата старческа група. Ще му се вържат само пръдливците и смръдлите!

07.02.2013 09:35:21

Х

Отивай да кълнеш на село с външния клозет, малоумнико. А като ме срещнеш ще се слечи това, че ще си изядеш боя.

10.02.2013 20:43:19

-3 0

Ти си ##### комунистическа сган изрод

Нямам думи да опиша какво би ти се случило ако те намеря някъде...нека всичките ти роднини и накрая и ти да мрете бавно в много мъки...гнусна ########

07.02.2013 10:44:54

-4 0

д-р Фроид

Тоя мустакат тарикат е стойкаджия. Той е от тълпата примати, които се блъскаха кой какво да докопа в разбойническите години на седесарската ликвидация.

07.02.2013 15:19:45

Милена

Този не е мъж за мен. Никога не съм го харесвала и като певец. Видът му е противен, двуличен и мазен.

07.02.2013 14:25:37

отец Никодим

Тая коза Маричков не никакъв деец на изкуството. Плагиат и конформист като всички сини изпражнения. Факт е, че тъкмо галениците на социализма днес са баш бабаит-седесари, борци против комунизма.

07.02.2013 14:17:30

Ей, хелзинския

Тук май пак става въпрос за голяма дискриминация на българите.Не е зле хелзинкски комитет да отпусне парите.

07.02.2013 05:22:59

x

Лайно миризливо, здравей! Аз се казвам Х.

06.02.2013 20:44:55

Боби

Х, да ти го ####### в тъпата глава! Лайно миризливо!

06.02.2013 19:29:36

x

А за човекът, когото уби с колата плаче ли? Маричков е евреин, нали знаете?

06.02.2013 19:15:33

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
реклама
реклама

Материалите във www.vsekiden.com са авторски. При цитиране на части от текстове и при използване на цели текстове позоваването е задължително.

Copyright © 2002 - 2013 Vsekiden.com Всички права запазени.