Евродипломатите бягат от Северна Корея

05.04.2013 17:43   3   8280  

Влезте във Вашия профил за да ползвате тази функция.
Ако нямате профил, направете си тук

Автор: Vsekiden.com

Напрежението на полуострова расте, Пхенян се готви за война

Евродипломатите бягат от Северна Корея

Евакуация на европейските дипломати в Северна Корея обмислят ръководителите на мисиите на ЕС в Пхенян. Утре те се събират в столицата на тоталитарната държава заради напрегнатата ситуация на Корейския полуостров. 

„Шефовете на мисиите в Пхенян ще се срещнат утре, за да обсъдят общата позиция и общото действие" на страните от ЕС, заяви говорителят на Външното министерство Димитър Япраков.

Северна Корея е препоръчала на МВнР да отзове дипломатическия си персонал от Пхенян от съображения за сигурност. „Северна Корея се обърна към всички чуждестранни посолства, за да им каже, че е готова да им помогне, ако искат да евакуират мисиите си", добави говорителят. От Външно препоръчват на българските граждани да не предприемат пътувания към КНДР. 

Властите в Северна Корея предупредиха, че скоро няма да могат да гарантират сигурността на чуждестранните дипломатически мисии в страната. Тамошното министерство на външните работи е предложило и на Русия да обмисли възможността за евакуация на своите дипломатически служители. 

„Силно разтревожени сме от нагнетяването на напрежението, което засега е само словесно. Искаме да разберем какви са причините за това предложение. Ние се поинтересувахме дали заявеното от севернокорейското ръководство представлява решение или предложение относно евакуацията на посолствата. На нас ни бе казано, че става дума за предложение", отбеляза външният министър на Русия Сергей Лавров.

Лондон, Прага, Австралия получиха същото съобщение от Пхенян. Северна Корея поддържа дипломатически отношения с общо 165 страни. КНДР е разположила две ракети със среден обсег на действие по източното си крайбрежие и според източници в Южна Корея се готви за война. 

През последните седмици Северна Корея отправи серия апокалиптични предупреждения за ядрена война заради новите санкции на Съвета за сигурност на ООН и съвместните военни учения между Южна Корея и САЩ.


Вашето име:
Коментар:
Изберете аватар:

Без аватар


Публикувай
КОМЕНТАРИ добави коментар
Вашето име:
Коментар:
Изберете аватар:

Без аватар


Публикувай

На митинг

Гост на БСП след изборите ще бъде другаря Ким Чен Ун

05.04.2013 23:30:50

ники

изолирайте ги. спрете хранителните подаяния и ги оставете да умират. вярно ким чен ун може и да преяжда но като види масовия мор ще подаде оставка.

05.04.2013 21:01:43

Анализатор

Къде по света комунистите не са идиоти???

05.04.2013 19:17:07

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
реклама
реклама

Материалите във www.vsekiden.com са авторски. При цитиране на части от текстове и при използване на цели текстове позоваването е задължително.

Copyright © 2002 - 2013 Vsekiden.com Всички права запазени.