Станишев настоява ГЕРБ да не взима мандата

13.05.2013 00:42   15   8640  

Влезте във Вашия профил за да ползвате тази функция.
Ако нямате профил, направете си тук

Автор: Vsekiden.com

Червените готови да водят консултации за кабинет още утре

Станишев настоява ГЕРБ да не взима мандата

Снимка: Агнес Асенова

Лидерът на БСП Сергей Станишев е убеден, че ГЕРБ няма да успее да състави правителство, макар и като първа политическа сила. Червеният лидер настоява партията на Бойко Борисов да не взима мандат от президента за съставяне на кабинет и да даде този шанс на БСП, за да не се губи време в тежката икономическа криза. 

Станишев отново нарече второто място за левицата морална победа. Партията му била ощетена заради контролирания вот. Ако не бил той, ГЕРБ щели да са втори след БСП. Още утре соцлидерът заяви готовност да започне преговори с ДПС и "Атака" за бъдещ кабинет. Той обаче искал да включи в диалога и партии, които няма да бъдат представени в следващия състав на парламента, както и граждански движения. 

Ще докажем, че не се борим за власт, а за промяна, за да върнем нормалността и справедливостта, зарече се Станишев. Но не отрече, че резултатът, който партията му е получила, не е този, към който се е стремяла. Все пак соцлидерът отчитал, че левицата трупа подкрепа и избирателите й вече наближавали 1 милион. 

„Ще се постараем да водим разговор с всички, които искат сериозен диалог. Страната е изправена пред толкова тежка ситуация", каза още лидерът на БСП. Станишев не изключва формирането на програмно правителство с помощта на "Атака". Общите теми на червените с националистите били демонополизация на икономиката, засилена роля на държавата в икономиката, добро управление на държавната собственост, здравеопазването имало нужда от съюзни промени. 

Станишев хвърли обвинение срещу служебния кабинет за организирането на вота. Според соцлидера изборите са били хаотични, а проблеми вече се виждали и при преброяването на бюлетините. Той обвини членовете на служебното правителство, че играли за отбора на ГЕРБ и внесли хаос в гласуването. 

Коментарът на Станишев за поисканата му от ексвътрешния министър Румен Петков оставка бе лаконичен. Соцлидерът обаче предупреди, че такова искане не е подходящо в момента и го нарече дребна вътрешнопартийна игра.


Вашето име:
Коментар:
Изберете аватар:

Без аватар


Публикувай
КОМЕНТАРИ добави коментар
Вашето име:
Коментар:
Изберете аватар:

Без аватар


Публикувай

Часовника

Абе,друарче Стани-ШЕФ ние не сме гласували за Герб,за да ти отстъпват на теб?! И как да гласуваме като си знаехме,че си способен и с дяволът да се съюзиш само и само да се добереш до властта! Сега зе теб няма значе ние кой,кой е и какъв е само и само да седнеш на стола! С нагласените си номера станахте още по-отвратителни!Стана ясно,че не само умееш да критикуваш със замах,но и да подлагаш крак със замах-ашколсун! Как пък за толкова години нито веднъж не каза,че в нещо си сбъркал ?! О,вие от вашата партия на каквато и позиция да сте ВИНАГИ СТЕ ПОБЕДИТЕЛИ ?! Ама така си мислите вие!В случая май е по-важно КАКВО СИ МИСЛИМ НИЕ ! А ние се наситихме ти и твои те приятелчета да ни подлагате на изпитания-аман от вас и най-вече от теб!!!

13.05.2013 14:15:30

няма ли кой да го спре?!

САТАНИшев еднолично се разпорежда в държавата ни!?!

13.05.2013 14:13:40

.

КАКВО НЕ СЕ СЛУЧВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА ИЗБОРИ(ТЕ) В БЪЛГАРИЯ?... [...] Управляващата партия повтори успеха на БКП от изборите през 1990-та година със завръщането във властта (малка подробност е, че БКП си беше направила труда да се преименува). Класацията на първите четири победили партии е същата, както през 2009-та година. По-младият отбор на милицията победи за пореден път застаряващия екип от началници, начело с младия им шеф. Истинският победител мълчи красноречиво с размахано оръжие над столицата на България." (Иво Инджев, 13.05.2013).

13.05.2013 14:02:17

ВВ

сАтанишев настоявал?! СТАНИшев не спря да настоява, да нарежда, да се разпорежда, да обвинява, да заклеймява, да обижда, да поругава, да гони, да назидава, да поучава, да разследва, да наказва, да съди...???!!! Писна ни от САТАНИшев и терора комунистически!!!

13.05.2013 13:52:02

Анализатор

сАтанишев, вземете властта, вие я заслужавате. След толкова мръсотии, които сътворихте, тази власт ви принадлежи! Но само за година ще се окъкате. На българина честито! Ще го управляват комунисти и турци, в гарнитура с фашизиранате диваци на Волен. Отсега ми е интересно докога ще издържи...

13.05.2013 13:31:41

Пепи

станиШЕФ е агогантно нахален и алчен.

13.05.2013 13:27:20

анонимен

очевидно,че не е по силите само на една партия да управлява след като модела от 23години се провали,а опита да се управлява при демокрация с тоталитарни методи също,програмно правителство с ясна и точна програма обсъждана не само от 240 те който са твърде много за малка българия.

13.05.2013 11:29:44

Кънчо

Победата на тези избори на ГЕРБ е победа, но Пирова победа! Тя резултат от многогодишно пропагандно позициониране на лицето Бойко Борисов и неговата еднолична партия ГЕРБ! КОКА КОЛА не е рекламирана и позиционирана в цял свят като напитка в такива мащаби, както Бойко Борисов и ГЕРБ бяха пропагандирани и ще се пропагандират занапред у нас! Наложителен е закон за пропагандата! Не може да има безконтролни обеми ежедневна пропаганда! Трябва да се изучи опита на САЩ и другите страни в тази насока! Сега ГЕРБ няма да могат да образуват правителство, което да бъде подкрепено от новото Народно Събрание! Въпреки гъвкавият змийски език съчетан с невиждана арогантност и манипулативност на Бойко Борисов ГЕРБ ще остане в опозиция! Разбира се не за дълго! Те ще използват спестените от държавни дотации милиони да продължат да господстват в медиите и да дават тон на живота в страната, който тон щ е тон на омраза и разделение на народа, до момента в който всички не се предадат на техните интереси от страх, или други причини! ГЕРБ скоро ше се върне на власт на късно другото лято и навярно с 90% от гласувалите! До тогава, те ще използват влиянието на ЕНП в ЕС ии отново ще спрат всякакви пари от ЕС! А в ЕС само това чакат за да ги дадат на Гърци, Румънци, Хървати и др. Със своите обръчи от фирми ще внасят стопански безпорядък до тигава, докато не се създаде илюзията, че без управлението на ГЕРБ България е загубена! Това те го могат! Много лош късмет имахме със създаването и отглеждането на тази двуглава ламя ГЕРБ! Силна е! На всичко отгоре с нея е САЩ и ЕНП към ЕП!

13.05.2013 11:00:01

алоооооо

А тотално проваления Иван Костов ли да го вземе ? ГЕРБ направиха нещо невероятно ,въпреки опита за преврат от ДАНС и ############# .

13.05.2013 09:00:16

Така е!

Ний заедно с д-р Зенгинова и г-жа Нешкова отдавна тръбим СДС в НДСВ! Само така милата ни Родина ще превъзмогне болката и щетите нанесени й от Иван Костов! Хора и братя от СДС, Негово Величество Цар Симеон Втори ще ви разбере, прости и приеме в славните редове на НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ СИМЕОН ВТОРИ (НДСВ). СДС в НДСВ + ГЕРБ, това е решението. Ний с д-р Зенгинова и г-жа Нешкова от днес почваме да разясняваме на хората от СДС този изключително много важен изход за тях!

13.05.2013 10:16:09

-2 0

ами...

Манолова , Нинова , ########## , Кутев , това са злите демони , около Станишев , които му дават акъл ! От както е лидер , слуша тях и винаги губи заради тях ! Отвратителната кампания срещу опонентите му се върна като бумератг върху него , и най - вече върху БСП ! Неуспешен лидер се оказа, но и несменяем ! Лошо ! Може би ще се върнат на избор Първанов ! В сравнение с него Станишев е мъничък ! Станишев е високомерен , високопарен , самонадеян !

13.05.2013 09:39:55

сю

Съсел,не си ти човекът ,който ще каже какво трябва да прави Бойко с мандата -все пак въпреки помията сте втора политическа сила !

13.05.2013 08:16:03

00

ГЕРБ , също може да състави правителство с хора извън парламента , както предлагат Местан и Станишев ! Така , че споко ! Само да не са тези от снощи !

13.05.2013 07:40:13

WC

Egati absurda! Partiqta-pobeditel nito likuva, nito kazva edna duma za namereniqta si, a pobedenata partiq cql chas zanimava publikata sas sebe si i se dyrzhi, sqkash e spechelila izborite i veche redi kabineta. Stanishev pak govori dalgo i ne kaza nishto. No kakav beshe smisala na tezi izbori, shtom taka i taka BSP se glasi da upravlqva, a GERB nqma nishto protiv tova?!

13.05.2013 03:36:57

oOo

Глейте, с`я, гербаджийски гугутки, какъв хубав автогол си вкарахте- гласувахте за Боко, а ще получите ####### Бих ви се изсмял в тъпите физиономии, но за съжаление работата никак не е за смях.

13.05.2013 01:34:32

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
реклама
реклама

Материалите във www.vsekiden.com са авторски. При цитиране на части от текстове и при използване на цели текстове позоваването е задължително.

Copyright © 2002 - 2013 Vsekiden.com Всички права запазени.