Българин е милиардер №1 в Канада

05.06.2013 10:22   5   71010  

Влезте във Вашия профил за да ползвате тази функция.
Ако нямате профил, направете си тук

Автор: Заприн Караминов

Игнат Канев е ангелът хранител на имигрантите ни там

Българин е милиардер №1 в Канада

Игнат Канев празнува рожденния си ден като истински българин - с хоро

Милиардерът Игнат Канев не е звезда в България. Но 100 000 българи в Канада знаят името му и го приемат за своя личен ангел хранител. Защото бизнесменът филантроп е помогнал на хиляди закъсали за пари и работа имигранти, откакто преди половин век пристига във втората по големина държава на планетата.

Пред „Всеки ден" българската с канадски паспорт Дария Иванова призна, че е чувала за много случаи, при които Канев е помогнал с каквото може на изпаднали в беда. Самата тя се убедила в добротата на най-известния и богат българин в Северното полукълбо.

„Преди 3 години заедно със съпруга ми живеехме в негова сграда в Брамптън, Торонто. Става дума за два 22-етажни блока близнаци с формата на отворена книга, жилищата в които се отдават под наем", върна лентата българката с 12 години „стаж" като канадка.

В един момент с мъжа й решили, че вместо да плащат по $1300 наем, могат да пренасочат парите в закупуването на свой дом. „Толкова излиза месечната погасителна вноска към банка за жилище в Торонто, което изплащаш 20 г. Но възникна проблем - когато си харесахме къща, от банката поискаха веднага да подпишем договор за заема. Хубаво, но ни оставаха още 4 наема за апартамента на Канев.

Тогава реших да говоря с офиса му, намерих номера в указателя с бизнес телефони „Йелоу пейджис". Бях шокирана, когато се оказа, че това е личният му номер и звъня в дома му", описа случката Дария Иванова. На слушалката бил самият Игнат Канев. Жената описала драмата си и попитала дали е възможно да прекратят предсрочно договора.„Провери името ми в компютъра си и каза, че няма проблем, ще ни пусне да си тръгнем без да внасяме $ 5200, които му дължахме за четирите наема. Малко са хората като него", отсече българката.

Строителният предприемач, чието богатство се оценява на 1 млрд. долара, е роден през 1926 г. в русенското с. Горно Абланово. Историята му плаче за филмиране. На 15 години - през март 1941 г., заминава за Австрия, за да се научи на земеделие и търговия. 10 години по-късно потегля за Канада, където започва от нулата с 5 долара в джоба.

През 1951 г. се цани като чирак в строителството, строи сам първата си къща, която залага в банка срещу заем, за да построи нови 4 къщи... 50 години по-късно, благодарение на трудолюбието си, обядва с политиците на Канада. Днес бащата на две дъщери е собственик на 8 голф игрища и огромна строителна фирма. Но помни корените си - преди година даде земя и $1 млн. за строежа на църквата „Свети Димитър" в Торонто.


Вашето име:
Коментар:
Изберете аватар:

Без аватар


Публикувай
КОМЕНТАРИ добави коментар
Вашето име:
Коментар:
Изберете аватар:

Без аватар


Публикувай

останете в бг

И тук си имаме милиардер .Иван Костов.

05.06.2013 17:00:33

lili

toi se spravi samise gordia s takiva xora toi e silen...............

05.12.2013 11:30:33

0 1

P.Zlateva

Neveroqten e, edva li ima drug bulgarin kato nego na takova nivo v chujbina, a s takava dobra dusha i takava chovechnost !

04.10.2013 19:30:00

ГЕРБавия

Игнат Канев явно не е нито комунист, нито мафиот ГЕРБаджия, нито западно-мразец Атакист, нито Съветски слуга !!! Затова е Човек, човек с голямо сърце и Ч !!!!

05.06.2013 17:05:35

минувач

Така става, когато няма други българи да те теглят надолу.

05.06.2013 13:59:26

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
реклама
реклама

Материалите във www.vsekiden.com са авторски. При цитиране на части от текстове и при използване на цели текстове позоваването е задължително.

Copyright © 2002 - 2013 Vsekiden.com Всички права запазени.