Журналистка Петя Петрова: Само Сашо ми остана!

04.08.2013 10:34   8   77063  

Влезте във Вашия профил за да ползвате тази функция.
Ако нямате профил, направете си тук

Автор: Илина Григорова

Исках хората да забележат гърдите ми, казва уволнената от Канал 3 репортерка

Журналистка Петя Петрова: Само Сашо ми остана!

Едно от най-култовите лица на Канал 3 - Петя Петрова, беше уволнена от телевизията. Едрогърдата репортерка била взета на мушка лично от новия собственик на медията Мария Опренова заради репортаж от земеделски протест в София. В нейна подкрепа телевизията напусна и Сашо Диков, който дълги години бе ментор на Петя. Потърсихме репортерката, за да ни разкаже малко повече за сътресенията в българската "Ал Джазира".

Петя, вие бяхте уволнена от Канал 3 - телевизията, в която дълги години бяхте репортер. Сашо Диков напусна веднага след вас. Как се почувствахте след тази негова проява на подкрепа?

Очаквах го от него. Той е много точен човек, човек на място. Абсолютен мъжкар. Сашо ми беше казал, че има последен разговор с ръководството. Знам, че са се опитвали да го върнат. Все пак Канал 3 без него е нищо. Гледам и във Фейсбук всички така мислят - никой не си е представял тази телевизия без Сашо. А и не вярвам, че някой ще я гледа без него.

Да, той беше лицето на телевизията. Това е безспорно.

Сашо създаде този канал от самото начало. Аз съм там от 2000 година, но то си беше като негово детенце. Всички работихме по съвсем различен начин. Повечето хора в телевизията също смятат, че без Диков едва ли телевизията ще просъществува. Нали знаеш, че без достойнство не се живее. Именно така е започнала Арабската пролет.

Вие успяхте да съхраните достойнството си? Как реагирахте на новината за уволнението?

Ами аз още не мога да го осъзная. В шок съм. За себе си съм сигурна, че никога не съм изпълнявала поръчки и не са се пробвали. Жал ми е за част от колегите, за тези, които ме гледаха днес в очите и двуличничеха. Съжалявам ги, нека слушкат и да се харесват на когото трябва. Мен ме повика финансовият директор и ми каза: "Ние решихме да се разделим с теб, защото ти си поръчкова журналистка".

Бяхме само двамата в кабинета, който преди беше на Сашо, и аз се огледах, не можах да повярвам, че говори на мен. С абсурдни обвинения! Била съм поръчкова?! На кого, бе?! Отразявам протест пред Министерството на земеделието, без да потърся министъра, а аз даже не съм пуснала заявката за събитието. Да не би по време на сегашните протести някой да е потърсил Орешарски?! Те ме обвиниха, че аз съм организирала едва ли не протестите на земеделците. Няма такова нещо, аз даже не съм била там по време на всички дни, в които се провеждаха. Обвиниха ме, че като съм вдигнала камерата, и всички са започвали да викат. Това е смешно!

Обвиниха ли ви, че сте взели пари?

Не са ми казали нищо за пари. Само че съм организирала земеделците. Преди това два дни поред други колеги го отразяваха, а нямаше проблем.

Добре, ако това е било само повод, а шефовете са имали друга причина да ви освободят? Каква мислите, че може да е тя?

Не мога да си обясня, наистина. За мен Канал 3 беше голяма любов. И във Варна, като бяха на изборите, беше много интересно, всички дадоха много от себе си.

Имате ли някаква надежда, че сега, след решението на Сашо Диков, ще има някакво преразглеждане на вашето уволнение. Възможно ли е да ви върнат на работа, за да върнат и Сашо?

Не. Не мисля, че е възможно. А дали той ще се върне, си е неговото решение. Но и Канал 3 не е моят Канал 3. Аз за себе си съм сигурна, че никога не съм изпълнявала поръчки и не са се пробвали. Това говорехме и с бившите ни собственици. Те от това са ни пазили преди. Притискали са ги да правят някакви неща, но те не са се давали. ГДБОП е влизало в Канал 3 и ги е натръшквало по очи, по времето на Иван Костов. Аз възприемам себе си като "трън", като "лошата", която задава неудобни въпроси.

Сашо Диков има ли своя теория за всичко случило се?

Не знам. Той не знаеше и за моето уволнение. Аз още като ме освободиха, му се обадих веднага и му казах. Той в първия момент реши, че се шегувам, че не може да бъде. И ми каза: "Изчакай малко". Собствениците ми бяха казали, че това не е съгласувано със Сашо. На другия ден Сашо ме извика в парламента, защото нали има предаването "Стажанта". Тогава финансовият директор ми се обади и ми каза: "Къде си, реши ли, какво става, трябва тук да дадеш картите, прескартата, картата за влизане в Канал 3". Все едно съм опасна по някакъв начин.

Оттук-нататък имте ли някакви планове? Имате ли предложения за работа?

Мисля да приема една оферта, която не сме обсъдили подробно. Дори за пари не сме говорили. Обади ми се един човек, който ми обеща да работя в негови сайтове и да пиша каквото ми е на душата.

Макар че вие сте човек на телевизията? Така са свикнали да ви гледат хората.

Да, но ще свикна с новата работа. А и аз имам нужда от заплата.

Сашо дали няма да пробва да ви вземе в Нова тв? Той ще поеме там временно и сутрешния блок?

Не, не мисля, че има такава възможност. А и той самият не ми е предлагал. Така че не се виждам скоро в Нова телевизия.

Какви спомени ще ви останат от Канал 3?

Само хубави спомени, за нищо не съжалявам и ако трябва, пак ще го повторя.

Дали, ако не беше този протест, щеше да има друг повод да ви освободят? Все пак вие сте доста харесвана жена, имате много почитатели, дали във всичко това не се корени чиста женска злоба?

Ами не знам, не мисля. Всъщност самата шефка въобще не се е появявала пред мен. Не ме уволни дори лично. Сигурна съм, че щяха да си намерят друг повод, но още не мога да разбера защо се случи всичко. Това е общо взето: "Що си с шапка, що си без шапка?" Ако аз бях организирала протеста, нямаше да излязат само 10 човека. В това да бъдат сигурни. Не ме подценявайте! Мога да събера много повече хора около мен.

Как се почувствахте, когато получихте толкова голяма подкрепа във Фейсбук?

Ами страхотно, но най-голяма подкрепа ми оказа Сашо. Само той ми остана.

Вие обичате професията си и явно тя значи много за вас. Обиждало ли ви е някога, че голяма част от зрителите ви наричат Петя Бомбата или Петя Цицата. Някои даже казват, че само заради това са ви държали досега в Канал 3 - заради атрактивната ви визия?

Мисля, че в началото го целях това. Той и Сашо ни е казал, че хората трябва да ни помнят по нещо отличително. Ако плаче като Тити Папазов, ако се смее, ако крещи, ако е гол - веднага ще го запомнят. Сигурно съм го целяла. Сега ми е малко кофти, защото дори да си облека нещо друго, винаги ме пускат с ей такива огромни деколтета. Но хората, които са ми близки, не ме гледат само в гърдите. Така че не ми пука.

 


Вашето име:
Коментар:
Изберете аватар:

Без аватар


Публикувай
КОМЕНТАРИ добави коментар
Вашето име:
Коментар:
Изберете аватар:

Без аватар


Публикувай

Не се чуди, Петя, интервюто с Борисов ти

Интервюто с Борисов, то взе главата на Петя. И с право. Толкова слагаческо интервю, отдавна не е имало по каналите. Човек сякаш беше попаднал в порноканал. Мисля, че то беше супер гнусно и новите собственици имат право, ако е затова. В този смисъл това уволнение е добър знак за самата телевизия. Особено, ако си върне Сашо. И за Петя няма да е лошо, ще я вземат някъде, където ще може на воля да си излива чувствата към Мутъра

05.08.2013 17:57:03

Димова

Петя не е платена журналистка ,но е пристрасна при отразяването на Боко и неговата партия ,което не е допустимо в журналистиката.Не беше обективна.Със зъби и нокти защитаваше Боко и партия ГЕРБ.Да си сърба сега попарата и да бъде обективна.

04.08.2013 20:03:30

Метя

Петенце, вярно ли е , че в надървено положение пишленцето на Тиквоча било цели 3 сантиметра?

04.08.2013 19:39:33

Rangel

Спомняте ли си какво разтърсващо интервю направи на Бойко Борисов преди парламентарните избори тази репортерка! Имах чувството, че няколко пъти тя изпита истински оргазъм от удоволствието да слуша гласа на Бойко Борисов! Голям фен му е! Ще има хляб за нея! ГЕРБ са навсякъде!

04.08.2013 18:01:36

Баба Гуцка

Абе и Путя и Сандо са си лизачи на Буда ...... да си бегат при него

04.08.2013 17:30:42

не ми пука

Ама,че журналистика,тая овца се счита едва ли не звезда,Сашо Диков уреди петя-дъщеря си от Аня пенчева,пълна бъркотия в бтв,колко много се разбират с новия мъж на аня,а винаги задава въпрос как се чувства веселин маринов,боко борисов без жени до тях,а той незаменяем некъдърник от спортен журналист стига до там да разбира от всичко,смехория и продажници,мафии.

04.08.2013 11:27:16

Ал

Браво скъпа госпожо! Сполай ти и за мъдрите мисли, и за изящната словесност, и за безупречния правопис!

04.08.2013 15:47:11

-2 10

Hooligan

"ЕДРОГЪРДЕСТАТА" - това ли е най-отличителното й журналистическо качество? О, времена, О, нрави! "

04.08.2013 13:17:43

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
реклама
реклама

Материалите във www.vsekiden.com са авторски. При цитиране на части от текстове и при използване на цели текстове позоваването е задължително.

Copyright © 2002 - 2013 Vsekiden.com Всички права запазени.