Опасен грип връхлита през януари

06.10.2013 17:06   0   7658  

Влезте във Вашия профил за да ползвате тази функция.
Ако нямате профил, направете си тук

Автор: Vsekiden.com

Няма рецепта за предпазване, категорични са лекарите

Опасен грип връхлита през януари

Мощна вълна от грип връхлита България в края на януари, прогнозират медиците. Въпреки че броят на заболелите в страната скача рязко всяка зима, сега се очаква да има усложнения и опасни последици от него, особено при възрастните хора и малките деца, които за първи път се сблъскват с вируса.

Няма рецепта за пълно предпазване от болестта, категорични са лекарите. Това би било възможно само при пълна изолация от останалия свят, каквато не може да се постигне при никакви условия.

Ваксините са ефикасни само при определени вируси. Грипът обаче може да бъде предизвикан от много различни вируси. Няма начин за имунизация срещу всички тях. Съветът на медиците е да се търси лекарска помощ при първите симптоми, за да се избегнат усложнения.

Хубавата новина е, че все още в България няма засечени случаи на грип, а само на респираторни инфекции. Подобно състояние на болния не крие рискове. То дори може да се изкара на крак.

 


Вашето име:
Коментар:
Изберете аватар:

Без аватар


Публикувай
КОМЕНТАРИ добави коментар
Вашето име:
Коментар:
Изберете аватар:

Без аватар


Публикувай
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
реклама
реклама

Материалите във www.vsekiden.com са авторски. При цитиране на части от текстове и при използване на цели текстове позоваването е задължително.

Copyright © 2002 - 2013 Vsekiden.com Всички права запазени.