Жертвите на “Хаян” станаха 1200

09.11.2013 19:28   0   7020  

Влезте във Вашия профил за да ползвате тази функция.
Ако нямате профил, направете си тук

Автор: Vsekiden.com

ЕС и Великобритания ще помагат на бедстващите Филипини

 Жертвите на “Хаян” станаха 1200

Жертвите на урагана "Хаям", който от вчера върлува на Филипините достигнаха 1200 души, а цял град е заличен от картата на страната, съобщиха от местния клон на Червения кръст. Първите данни бяха за около 100 загинали в град Таклобан, който има около 220 хиляди жители. Според хуманитарната организация обаче жертвите там са поне 1000. Още над 200 души са загинали в провинция Самар.

Заради бедствието в страната Великобритания и Европейския съюз решиха да помогнат на Филипините за преодоляване на последиците „Хаян", който бушува в страната, предадоха информационните агенции с позоваване на местни медии.

„През тази година Филипините на няколко пъти бяха изложени на сурови изпитани поради природни стихии и сега са изправени пред природно бедствие. Изразявам дълбоките си съболезнования на хората ,които са загубили свои близки." - заяви посланикът на ЕС в Манила Ги Ледю. Готовност за изпращане на помощ в пострадалите райони заяви и британският посланик Азиф Ахмад.

 


Вашето име:
Коментар:
Изберете аватар:

Без аватар


Публикувай
КОМЕНТАРИ добави коментар
Вашето име:
Коментар:
Изберете аватар:

Без аватар


Публикувай
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
реклама
реклама

Материалите във www.vsekiden.com са авторски. При цитиране на части от текстове и при използване на цели текстове позоваването е задължително.

Copyright © 2002 - 2013 Vsekiden.com Всички права запазени.