Десетки язовири са потенциално опасни

10.12.2013 16:27   0   6428  

Влезте във Вашия профил за да ползвате тази функция.
Ако нямате профил, направете си тук

Автор: Vsekiden.com

Десетки язовири са потенциално опасни

В началото на зимата десетки язовири в страната са в аварийно състояние и може да създадат проблеми. Специални комисии констатираха, че над 40 водоема в страната са потенциално опасни. Част от тях обаче нямат собственик и не е ясно кой трябва да вземе мерки, за да не се случи бедствие. Именно такъв е случаят с язовира край хасковското село Стамболийски, съобщава Нова телевизия.

Вече месеци наред Мария Божикова обикаля ежедневно язовира край хасковското село Стамболийски, за да види какво е състоянието му. През февруари миналата година, когато бяха големите наводнения, водата е подкопала преливника на водоема и го е превърнала в много опасно съоръжение. „Всичко беше залято с вода. Долните къщи на селото също бяха залети с вода. Това е при обилния дъжд и при снеготопенето", разказва Мария и се пита дали човешките животи не са важни.

„Всичко беше залято с вода. Долните къщи на селото също бяха залети с вода. Това е при обилния дъжд и при снеготопенето", разказва Мария и се пита дали човешките животи не са важни. „Ужасявам се от наближаващата зима, от предстоящите дъждове, снегове и последващо топене. Лягам и ставам с тази мисъл, че ще стане най-страшното. Тук ще стане втори Бисер", допълва тя.

Преди началото на зимата комисията е проверила близо сто водни обекта на територията на хасковска област. Проблемните язовири са два. Този край Стамболийски е един от тях. Притесненията са свързани със състоянието на преливника, който е затлачен и пропукан на много места.

Проблемът е, че язовирът е ничия собственост и на практика няма кой да вземе мерки.

 

 


Вашето име:
Коментар:
Изберете аватар:

Без аватар


Публикувай
КОМЕНТАРИ добави коментар
Вашето име:
Коментар:
Изберете аватар:

Без аватар


Публикувай
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
реклама
реклама

Материалите във www.vsekiden.com са авторски. При цитиране на части от текстове и при използване на цели текстове позоваването е задължително.

Copyright © 2002 - 2013 Vsekiden.com Всички права запазени.