7 български вуза на панаир в Никозия

21.02.2014 15:09   0   4770  

Влезте във Вашия профил за да ползвате тази функция.
Ако нямате профил, направете си тук

Автор: Vsekiden.com

Страната ни е сред топ дестинациите за кипърските кандидат-висшисти

7 български вуза на панаир в Никозия

Седем български университета се представят на започващия днес в кипърската столица Никозия Международен панаир на образованието. Форумът, който продължава до неделя, е най-голямото специализирано изложение в областта на висшето образование в региона на Източното Средиземноморие.

В тазгодишното 21-во издание на панаира на образованието участват 295 изложители от Кипър и 19 други страни. Домакинът Кипър представя учебните планове, условията за прием и възможностите за квалификация и работа, които дават 8 университета и 18 колежа в страната.

Традиционно силно е присъствието на висши училища от Гърция и Обединеното кралство. Великобритания кани студенти за 70 свои университета. България също е на едно от челните места по участие, като защитава и позицията си сред петте водещи образователни топдестинации за кипърските кандидат-висшисти.

Седем наши университета представят своите програми и възможности за обучение, търсейки нови професионални контакти и бъдещи студенти. Четири български висши учебни заведения - Медицинският университет - Варна, Медицинският университет - София, Варненският свободен университет и Университетът за национално и световно стопанство - София, участват чрез своя кипърски партньор "Каса Колидж" в Никозия, с който те работят по договор за франчайзинг.

Традиционен участник в панаира е Софийският университет "Св. Климент Охридски". В Никозия пристигна голям екип от най-старото и водещо висше учебно заведение в България, начело с неговия заместник-ректор проф. Анастас Герджиков.

Ректорът на Техническия университет - София проф. Марин Христов и заместник-ректорът на Националната спортна академия доц. Николай Изов също представят своите вузове пред кипърските кандидат-студенти.

Проф. Герджиков и негови колеги от Софийския университет се срещнаха с представители на българските училища в Кипър и разговаряха по проблеми, интересуващи българчетата от Кипър за кандидатстване в България. Срещата бе организирана от посолството на страната ни в Никозия. В събота университетските преподаватели ще посетят българското училище „Никола Вапцаров" в Никозия, за да се запознаят на място с учебния процес и подготовката на своите бъдещи възпитаници.


Вашето име:
Коментар:
Изберете аватар:

Без аватар


Публикувай
КОМЕНТАРИ добави коментар
Вашето име:
Коментар:
Изберете аватар:

Без аватар


Публикувай
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
реклама
реклама

Материалите във www.vsekiden.com са авторски. При цитиране на части от текстове и при използване на цели текстове позоваването е задължително.

Copyright © 2002 - 2013 Vsekiden.com Всички права запазени.