Саня Армутлиева – управител на “Вирджиния Рекърдс”:

04.11.2009 14:20   2   135945  

Влезте във Вашия профил за да ползвате тази функция.
Ако нямате профил, направете си тук

Автор: Яна Донева

Саня Армутлиева – управител на “Вирджиния Рекърдс”:

Саня Армутлиева е управител на “Вирджиния Рекърдс”- музикалната компания, която има договор с “Мюзик Айдъл” да продуцира всеки победител от шоуто, както и неговите подгласници. Първата, на която се падна честта да стане артист на “Вирджиния Рекърдс” бе Невена Цонева. След двегодишни, привидно нормални взаимоотношения, айдълката реши, че трябва да продължи сама и на своя глава напусна компанията на Армутлиева.

Г-жо Армутлиева, разтрогнат ли е договорът с Невена Цонева и с какви мотиви?

Договорът не е разтрогнат. Невена престана да изпълнява ангажиментите си по него след едностранно уведомление от нейна страна, което е възможно единствено при съществено неизпълнение от страна на “Вирджиния Рекърдс”, каквото не е налице. Става дума за стандартен договор между звукозаписна компания и артист-изпълнител, по силата на който “Вирджиния Рекърдс” поема ангажимента да продуцира и менажира Невена Цонева. Договорът не е нито заробващ, нито непосилен за артиста. Напротив – съгласно клаузите му артистът получава отчисления от всяко ползване на неговите изпълнения и има редица механизми за защита на правата си, включително право на одит и т.н. Ние сме си изпълнявали коректно ангажиментите по този договор, в резултат на което Невена получи кариера и един доста добър за мащабите на нашия бизнес стандарт на живот. От друга страна Вирджиния Рекърдс е ре-инвестирала в кариерата на Невена всичките си приходи свързани с нея.

За колко години тя беше обвързана с “Вирджиния Рекърдс” и колко й оставаха до края на договора?

Договорът е сключен през 2007 година и има периодично действие в зависимост

от броя издавани албуми и продуцирани звукозаписи на Невена Цонева. За

всеки един нов албум договорът се продължава за нов период. Със записа на

песента „Името ми” влязохме във втори период, който ще изтече 18 месеца след пускането на втория албум на пазара. Това гарантира на артиста постоянна  активност и задължава продуцента да инвестира регулярно в нови звуко и видео записи.

Как Невена ще ви обезщети, какви ще са последствията за нея?

Обезщетението, което ще претендираме от Невена расте с всеки изминал ден неизпълнение на договора между нас и с всяка една некоректна и обидна медийна изява, която без основание злепоставя името и търговския имидж на компанията ни.

А дали това не е резултат от междуличностен конфликт?

Никога не сме предполагали, че има непреодолими различия помежду ни. В хода на работата сме имали нормалните спорове за един творчески процес, които винаги сме възприемали по-скоро като градивни. В този смисъл внезапният завой в поведението й доста ни шокира. От момента, в който се наложи тя да остане в София след победата в първия Мюзик Айдъл, ние сме й помагали за всичко в посока по-доброто й самочувствие, по-добрия й имидж, по-добрия й стандарт, адаптирането й към една съвсем различна среда. Винаги сме били сигурни, че тя оценява това и Невена неведнъж открито го е изразявала.

Има ли нещо вярно в твърденията, че налагате имидж и стил, които не се харесват на победителите от “Мюзик Айдъл” и те работят за вас против волята си?

Всяка една от песните в албумите на победителите е избирана заедно с тях. Невена беше много горда с първия си албум и вероятно продължава да бъде. Тя сама избра и първото парче от втория си проект - „Името ми”. За пълен неин комфорт ние се обърнахме към Венелин Венков, нейния приятел с молба да помогне при записите и да направи аранжимента на песента. Възложихме текста също на предпочитан от нея автор, когото и ние много харесваме – Ивайло Вълчев. Работата й с Мариус Мога от Моранди е също резултат от нашите усилия да сбъднем още една нейна мечта, а именно – да излезе извън територията на България и то конкретно чрез партньорство с Моранди, които тя много харесва. Няма вариант един творец да работи против волята си или да пее нещо, което не му харесва. Имали сме случаи, при които мнението ни за звученето на една песен не съвпадат с това на артиста, но в крайна сметка стигаме до версия, в която артистът се чувства комфортно. Иначе резултатът е крайно лош.

Но Тома, например, обича по-твърда музика, да си го кажем направо – метъл, а сега му се налага да пее парчета в стил “мелодичен рок”, което не е съвсем неговото амплоа?

С Тома имаме пълно съгласие, че неговият албум трябва да отговаря на стандартите на модерния рок, което допуска разнообразие в звученето. Резултатът е един много добър рок албум, който се харесва и на млада аудитория и на по-зрели рок фенове. Това за пореден път пролича по реакцията на публиката, когато Тома подгряваше Зи Зи Топ на стадион „Академик”

Кой решава как ще изглежда и какво ще пее един изпълнител от артистите, с които вие работите?

За всеки един конкретен артист се създава екип, в който влизат като минимум музикален продуцент, звуков дизайнер, стилист, арт директор, фотограф, видео режисьор, хореограф, ако се налага – музикален педагог и т.н.

Това обсъжда ли се с артистите или само им се съобщава крайното решение?

Както вече става ясно, подобен сценарий е мит. Създаденият екип, заедно с артиста и нас, оформя спецификата на всеки проект. Нито един артист не би изглеждал добре в роля, в която не вярва. Нашата задача е да подчертаем най-силните страни на всеки и да му помогнем да си изгради артистична индивидуалност, която да го направи разпознаваем и различен.


Вашето име:
Коментар:
Изберете аватар:

Без аватар


Публикувай
КОМЕНТАРИ добави коментар
Вашето име:
Коментар:
Изберете аватар:

Без аватар


Публикувай

Georgi

Kyde se namira tazi kompaniq Вирджиния Рекърст?

28.11.2013 18:57:56

Ivan

Da, be, da

07.11.2013 22:28:08

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
реклама
реклама

Материалите във www.vsekiden.com са авторски. При цитиране на части от текстове и при използване на цели текстове позоваването е задължително.

Copyright © 2002 - 2013 Vsekiden.com Всички права запазени.