ДАИ остави Хасково без наказателни „паяци”

24.06.2011 22:26   0   12113  

Влезте във Вашия профил за да ползвате тази функция.
Ако нямате профил, направете си тук

Автор: Vsekiden.com

ДАИ остави Хасково без наказателни „паяци”

Внезапна проверка на служители на Държавната автомобилна инспекция в Хасково спря от движение общинските паяци, които откарват на наказателен паркинг автомобили, чиито собственици са паркирали на забранени места. Оказа се, че в областния център два от общо 4-те паяци нямат лиценз. Инспекцията, която продължи близо два часа, е по наредба на Министерството на регионалното развитие и благоустройство, която касае превозването на товари във вътрешността на града. Неофициално служители признаха, че до момента са смятали, че въпросната наредба на МРРБ се отнася само за Пътна помощ.

Към 13,30 часа бяха закачени регистрационните табели и двата паяка на общинското предприятие станаха негодни за използване. Спирането от движение на паяците в Хасково е за неопределено време, казаха служители на ДАИ. Според работещите в общинското предприятие обаче в началото на седмицата, нарушителите отново ще бъдат извозвани на наказателния паркинг на площадка Спартак. Най-късно във вторник можело да се възстанови нормалният ход на работата.

По неофициална информация за нарушението служители на ДАИ са съставили акт на предприятието „Паркинги и гаражи” заради липсата на лиценз. Проверяват всичко - документацията и техническата изправност, казаха несловоохотливо работещите на паяка. Оказа се, че на единия не му работели габаритите и стоповете. Вече има наложени актове за по 1500 лв. на всеки един от шофьорите.

От „Паркинги и гаражи“ отказаха да потвърдят или отрекат тази новина. Шефът им Янко Манолов бил в болница. Служителите на наказателния паркинг умоляваха журналистите да не снимат и да си тръгнат. Обяснението на общината пред репортерите за създалата се ситуация бе, че са закъснели с набавянето на лиценз, което трябвало да стане през април, когато настъпили промени в законодателството.

Много хасковлии приеха добре новината. Оказа се обаче, че онези, които неправилно са паркирали няма да се разминат без наказание. Но вместо да броят 34 лева за извозване на автомобилите, ще се налагат фишове, които са на стойност 25 лева.

Проверката, която предприе ДАИ Хасково, е заради тежката катастрофа, станала преди дни на магистрала „Тракия”, където загинаха 8 души. Шефът на ДАИ Хасково Антон Ставрев е в отпуск. Оказа се, че те няма да коментират нищо официално.

Общо 76 проверки на автобуси в рамките на три дни са извършили инспекторите на Държавна автомобилна администрация в Хасково. 13 са съставените актове. Констатираните нарушения са - счупено предно стъкло, счупено странично огледало и липса на маршрутно разписание. Проверката обхвана цялата страна. Инспектирани са 1 885 автобуса, 26, от които са спрени от движение. Сред най-често срещаните нарушения са спукани спирачни дискове, просрочено време за управление на водачите, износени гуми и пропуснат технически преглед.


Вашето име:
Коментар:
Изберете аватар:

Без аватар


Публикувай
КОМЕНТАРИ добави коментар
Вашето име:
Коментар:
Изберете аватар:

Без аватар


Публикувай
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
реклама
реклама

Материалите във www.vsekiden.com са авторски. При цитиране на части от текстове и при използване на цели текстове позоваването е задължително.

Copyright © 2002 - 2013 Vsekiden.com Всички права запазени.